Free songs
Domů / Ptáci

Category Archives: Ptáci

Feed Subscription

Jak správně krmit ptáky v zimě?

Jak správně krmit ptáky v zimě?

Mnoho druhů ptáků odlétá na zimu do teplých krajů a na jaře se opět vrátí. Na podzim sice zpěv slýcháme o dost méně, ale někteří opeřenci tu zůstávají a v mrazech často živoří při čekání na jaro. Jejich správným krmením ...

Zobrazit »

Papoušek

Papoušek

Papoušci dokáží být milými a zábavnými společníky. Obzvlášť pokud si pořídíte ručně dokrmené mládě, které je na manipulaci člověkem zvyklé, nebojí se a bere ho jako rovnocenného partnera. Ptáci odchovaní vlastními rodiči, se už ochočují hůře, ale jsou zvyklí na ...

Zobrazit »

Ibis

Ibis

Pták ibis z rodu Threskiornis bydlíval kdysi na většině území černého kontinentu, tedy Afriky, a s výjimkou Egypta, kde byl vyhuben v předminulém století, tam žije leckde dodnes. Navíc pak žije i v Asii a tu a tam i v Austrálii ...

Zobrazit »

Plameňáci

Plameňáci

My plameňáci jsme vodní ptáci s dlouhými ohebnými krky, malou hlavou, téměř do pravého úhlu zahnutým červeným zobákem s černou špičkou schopným cedit vodu a dlouhýma holýma nohama se třemi prsty a plovacími blanami. Máme někdy výšku až půldruhého metru ...

Zobrazit »

Čáp černý

Čáp černý

Čáp černý je jedním ze zástupců čeledi čápovitých. Jedná se o ptáka velkého a převážně černého s bronzovým leskem, s dlouhým červeným zobákem a bílým břichem, jehož mláďata jsou pak matově hnědá s šedozeleným zobákem.

Zobrazit »

Papoušek Alex

Papoušek Alex

Že se papoušci nedokáží naučit chápat slova? To je bohapustý nesmysl, tihle opeřenci jsou naopak nadmíru inteligentní. Své by o tom mohla vyprávět vědkyně Irene Pepperbergerová, která si každý den povídala s papouškem Alexem.

Zobrazit »

Kalous ušatý

Kalous ušatý

Kalous ušatý je středně velká sova hnědé a černé barvy s charakteristicky prodlouženým opeřením kolem ušních otvorů, jež patří mezi naše nejčetnější sovy, ovšem vyskytuje se na celé severní polokouli a méně i v Africe. Dorůstá až čtyřiceti centimetrů a ...

Zobrazit »

 Ara ararauna

 Ara ararauna

Ara ararauna z řádu papoušků a čeledi papouškovitých je velký pták žijící v Jižní Americe, dorůstající i více něž osmdesáti centimetrů a jednoho až půldruhého kilogramu, s více než metrovým rozpětím křídel. Je po těle velmi výrazně zbarven – vpředu ...

Zobrazit »

Papoušek

Papoušek

Papušek Ara ararauna patří mezi největší zástupce papoušků, kteří žijí v Jižní Americe na území od Panamy až po jih Brazílie a sever Argentiny.

Zobrazit »

Andulka

Andulka

Andulka, papoušek z čeledi papouškovitých, jež patří mezi nejoblíbenější papoušky ze všech, dorůstá až dvaceti centimetrů a váhy do třiceti gramů.

Zobrazit »
Nahoru